Brant

Vans Snowboarding: trendiga vinterkläder av hög kvalitet

Sedan mitten på 60-talet har Vans tillverkat industriledande och banbrytande skateskor och -kläder. Idag är man ett av industrins ledande varumärken som under de senaste decennierna också etablerat sig som ett av de hetaste streetwear-märkena på den globala marknaden.

VANs Rutherford-jacka

Däremot är det fortfarande mindre känt att Vans även producerar kläder för extremsporter; kläder som dessutom håller en enastående kvalitet även i jämförelse med stora extremsportmärken som The North Face och Salomon.
Med andra ord är Vans, i likhet med konkurrenter som Burton, ett märke som tillverkar vinterkläder som är lika funktionella som de är trendiga. Nedan erbjuder vi en genomgång av Vans snowboardutbud. Är du intresserad i att testa produkterna finns Sveriges enda officiella Vansbutik – Brädkultur – i centrala Stockholm samt på nätet.

Vinterkläder från Vans

Till skillnad från många andra varumärken som producerar kläder för extremsporter sysslar Vans endast med tillbehör och kläder och säljer därmed varken snowboards eller skateboards. Det innebär att de kan lägga större resurser på produktutvecklingen eftersom brädor i regel är mycket resurs-tunga att utveckla och producera.

Snowboard boots

Den kategori med extremsportkläder där Vans presterar allra bäst är boots och kängor. De har ett välsorterat utbud kängor och snowboardboots som håller dig varm, torr och säker när du är ute och åker bräda eller vandrar.

  • Jackor

Vans har också en samling jackor för de flesta väderförhållanden, från allvädersjackor och regnjackor till tjocka vinterjackor och parkas.

Du kan med andra ord shoppa Vans-jackor för vardaglig användning samt användning under riktigt extrema vinterförhållanden och i krävande off-pist-backar.

  • Solglasögon

Vare sig du vandrar i fjällen under vintern eller är på skidsemester är det väsentligt att man har rätt skydd för ögonen. I backen ska man alltid ha på sig ordentliga skidglasögon men i alla andra situationer räcker det gott med ett par solglasögon.

Vans erbjuder idag trendiga solglasögon i populära modeller och för riktigt bra priser.