Brant

Träna inför det stora äventyret!

att hålla formen är viktigt för alla människor. Det är dock ännu viktigare för alla de som vill ägna sig åt äventyr och överlevnadssport. Här gäller det att alltid vara i form och ha en god kondition, fysik samt ett balanserat psyke. Med det sagt är då frågan var du vill utföra din träning? Har du plats för det i hemmet, eller blir det en tripp till gymmet flera gånger i veckan. Valet är ditt, men se alltid till att vara i form innan du utsätter din kropp för extrema påfrestningar.

I detta inlägg ska det kikas lite närmare på de bästa löpbanden, och se vad ett sådant enkelt träningsredskap kan göra för dig.

Det bästa löpbanden 2019

Att finna det bästa löpbandet 2019, är naturligtvis inte ett enhetligt val för alla. Här kommer även din personliga stil att vara gällande, och vilka funktioner samt vilken stil du vill ha på ditt löpband. Något du då kan göra är att läsa olika oberoende recensioner av dessa träningsredskap. En bra sida för att finna topplistor på olika löpband och andra träningsredskap är advized.se.

Vad som blir det bästa valet kommer naturligtvis också spegla sig på den budget du har för det redskap du söker. Faktum är dock att det finns riktigt bra produkter som håller relativt låga priser.

Budgetvalet: Master Fitness T25. Här får du en kraftig 2,5 hk motor och 36 olika program att träna med. Priset ligger runt 8 000 kronor.
Medelklassen: Lifespan Löpband TR55000IC. Massor av olika kontroller för din träning. Maxhastighet 22 km/h och drivs av en 4 hk motor. Pris från cirka 20 000 kronor

 

Lyxvalet: Abilica Löpband Premium AC. När du använder detta band kan du vara upp till 180 kg tung, och springa i hela 24 km/h. Pris för denna lyx blir cirka 30 000 kronor.

 

Nyttan av att träna med löpband

Som du säkert förstår handlar det om löpning och att stärka din kondition samt uthållighet. Löpning är något som ser till att hela kroppen får röra sig, vilket gör att du får en mycket komplett träning. Allt detta kan du naturligtvis även göra ute i den fria naturen. Dock är det så att du måste finna olika platser för att tävla med de bästa löpbanden. Med ett löpband kan du få uppförsbacke, samt olika terrängprogram på en och samma plats.

Utöver detta får du även ett bättre skydd mot skador, då du alltid ser till att ha en plan yta att löpa på. Sist med inte minst, så kommer du aldrig mera att behöva ge dig ut i ruskväder och regn, vilket gör att du med ett leende kan träna hela året runt.

Andra träningsredskap du kan behöva i hemmet

För dig som vill ha en komplett träning i hemmet, kan det dock kravs lite mera än bara ett löpband. I det fallet går även delar av detta att finna i alla de topplistor på produkter som presenteras av vanliga människor på advized.se. Nedan ser du några exempel på vad du kan tänka på för träningsredskap när du ägnar dig åt extremsport.

  • Motionscykel: Detta är också ett mycket komplett träningsredskap för dig som vill hålla formen, kraften och konditionen på en bra nivå. Faktum är att detta redskap många gånger kan väljas istället för ett löpband.
  • Hemmagym: För dig som vill bygga eller trimma kroppen, såväl som bara hålla dig i form, är ett hemmagym alltid ett bra val. Här kan du utföra träning för olika muskelgrupper, vilket gör att du även med detta redskap får en mångsidig träning.
  • Boxningssäck: Något som ger en mycket bra träning för hela kroppen är boxning eller MMA. Se denna extremt spännande och roliga aktivitet som ett mycket bra komplement till din träning.

Andra jämförelsesajter som också gillar löpband

Det finns naturligtvis massor med andra sajter som jämför träningsredskap. I det fallet kan du gå till några bra på det internationella planet. Där finner du exempelvis:

  • Toptenreviews: Även här finns märket Lifespan presenterat, men de får vika sig för NordicTrack Commercial 1750.
  • 10Machines: Även här finner du Lifespan och NordicTrack.
  • Runnersworld: En mycket bra sida där du finner massor av bra recensioner av löpband.