Brant

Tillbaka från safariresa i Afrika

Ja, för två veckor sedan kom hela gänget tillbaka från ett av de största äventyren detta år. Det var den planerade safariresan till Afrika. Tidigare var själva destinationen av land inte valt. Här var siktet bara inställt på att få det bästa äventyret. Innan resan skulle gå visade sig detta vara Selous i Tanzania. Det var ju ändå så att de vilda djuren stod på programmet, och då vill du se de riktiga bestarna. I det fallet är det noshörningarna det syftas på. Detta fantastiska djur med anor tillbaka i tiden sedan dinosaurerna vandrade på jorden. Ja, du vet den tiden, den som fortfarande var vacker och oförstörd.

Jo, men vackert var det även i den äkta vildmarken i Tanzania. Här var resan till denna fina park som egentligen är ett naturreservat bestående av äkta vildmark. Något som också stod helt klart var att vårt gäng var helt ensamma. Det tillfrågades guiden om, som helt enkelt sa att denna del av världen är bortglömd. Det kommer alltså nästan inga turister till denna del av Tanzania. Helt plötsligt gick det då upp ett ljus. Det gäng som befann sig där var alltså de få förunnade att besöka denna plats på jorden och få uppleva det som naturen hade att ge. Helt enkelt kändes det mycket skönt att nästan vara ensam om något så fint. Utöver noshörningen så fanns det massor med andra djur på denna plats där det gick bra att vandra långa sträckor till fots.

Boendet var superbt på denna safariresa

Naturligtvis har individer och enstaka delar av det gäng som reste tidigare varit på andra safariresor, men även de ansåg att det boende som erbjöds var helt fantastiskt. Här erbjöds ett boende mitt i själva parken. Detta var skapat på en plats just för oss, vilket naturligtvis kändes lite extra. Det blev också en helt ny upplevelse att höra den afrikanska vildmarken mitt i natten. Helt plötsligt var det faktiskt lite skrämmande. Lägereldar och guider vaktade dock väl och inget var egentligen farligt. Helt resan i sig varade två veckor och det fanns också tid att uppleva en del stora städers puls i detta faktiskt underbara land.

Naturligtvis blev det massor av souvenirer köpta. Egentligen är idag hela kontoret fyllt med prydnadsföremål från Afrika och den sista resan. Detta kommer dock inte att bestå. Det handlar bara om att det ska fotograferas, skrivas om och slutligen läggas upp på nätet så alla kan se vad som finns att finna vid dessa underbara resor.