Brant

Bra kläder för extremsport

Vid olika sporter så krävs det olika typer av kläder. Valet av dina kläder faller oftast på hur mycket du går in för sporten, viktig den är för dig samt vilken typ av sport det är du utövar. Många gånger är det också samma kläder som används i många typer av sport. Kanske är extremsporten, den som har den största variationen rörande olika typer av kläder. Här kan du vissa gånger utsätta dig för extrem kyla, eller så är det bergsklättring i de varmare delarna av världen som gäller. Handlar det istället om överlevnadscamping eller kanske bara en mycket spännande jaktresa i en främmande del av världen. Ja, då blir det oftast också skillnad på valet av kläder.

I detta inlägg ska det fortsätta spinna runt just kläder för olika extremsporter. Nedan ser du några exempel av bra val som passar olika sporter samt väderlekar.

Bergklättring runt de asiatiska stränderna

Om du är den som gillar att klättra i berg, men kanske bara vill göra det för en dag eller två. Ja, då blir det ingen expedition att tala om. Här kan det då handla om en resa till en varmare del av världen, och klättra upp och ned för alla de olika kalkstensbranter som ofta finns på dessa platser. I det fallet handlar det inte om några varma kläder, utan här ska du välja något som ger full rörelsefrihet och som låter kroppen andas under dina strapatser. I det fallet finns ett mycket bra val i GHOGH Sportswear som har tätt åtsittande sportkläder för allt från träning och löpning till cykelturer samt även bergsklättring.

det viktigaste valet när det gäller denna typ av extremsport, är nog ändå de skor du väljer. Här ska du inte snåla på det hela, för då tullar du också på säkerheten. Dina bästa val i det fallet ligger hos välkända märken som Nike, Puma och Reebook.

Överlevnadscamping – Något som kräver kläder för alla väder

Kanske är det så att just överlevnadscamping är den extremsport som kräver mest olika kläder av alla de grenar som finns inom denna breda sport. Här kan det handla om camping på sommaren ute i den svenska vildmarken, där du egentligen inte behöver så mycket med dig. I annat fall kan det handla om att campa under den kalla delen av året på höga och karga bergstoppar. I det fallet krävs det både varma och fuktavvisande kläder i Goretex klass, samt även ett bra tält och en sovsäck som håller dig varm.

När det gäller överlevnadscamping så kan ju även denna sport ses på olika sätt av olika människor. Här handlar det exempelvis om hur långt du tagit dig inom extremsport och hur mycket du vill pressa dig. Det heter ju inte extremsport för inget. Kanske är det så att du bara tar ett par shorts på dig, en t-shirt samt en fickkniv och ger dig av. Sedan dyker du upp två veckor senare med kostym, en drink och en plånbok full av pengar på Bahamas.

Extrema skidsporter – Bara de tuffaste kläderna är gott nog

För dig som gillar skidsport och att åka i svart pist samt omarkerade pister, är det mest viktigt med kläder. Här ska du ha kläder av hög kvalitet som håller dig varm. Detta samtidigt som du också måste ha ett val av kläder som gör att du känner dig smidig. Du måste helt enkelt kunna röra dig på ett enkelt och obehindrat sätt. Kanske är det här du måste göra det viktigaste valet av kläder gällande alla extremsporter.

Tulla inte på kvaliteten av de kläder du väljer

Något som du aldrig tjänar på, när du är den som gillar olika extremsporter samt andra sporter, är att tulla på kvaliteten rörande de kläder du väljer. Här ska du alltid välja det som är lite bättre, då du faktiskt tjänar på detta. I vissa fall ger det en högre säkerhet. I andra fall kommer kvaliteten att bära det pris du betalar, då de istället kan användas många flera gånger en det billigare alternativet.