Brant

Bergsklättring i Thailand

Krabi – Den perfekta platsen för många äventyr

Det finns en resa som bara måste skrivas om. Denna har du som är intresserad av bergsklättring mest nytta av, men du som är intresserad av natur, undervattensgrottor och trekking samt dykning kommer även att vara den som får en schysst destination att åka till. Det handlar om en resa som utfördes förra året till Krabi, Thailand. Resan var ansedd som en äventyrsresa där det stod bergsklättring på programmet, men det resulterade i mycket mera än bara detta äventyr. Krabi är en mycket unik och vacker plats på jorden. Det verkar helt enkelt som du kommit till paradiset med det blå havet och dess klippor av mycket porös kalksten. Det finns dock de med hårdare material, och Krabi är en av de platser i Thailand som erbjuder organiserad bergsklättring..

Naturligtvis gick äventyret till de största och mest omtalade klipporna på Krabi. Det är då tvillingtopparna Kanap Nam som det syftas på. Naturligtvis var resan avsedd för detta och helt enkelt var det en fantastisk upplevelse att efter mycket hårt arbete sitta som herrar på klippan istället för herren på täppan. Detta utfördes sedan på flera mindre klippor, men det bästa var naturligtvis de första och största. Hur det gick i övrigt är även det fantastiskt. Denna resa varade 3 veckor där nästan all tid tillbringades på Krabi. Detta gjorde naturligtvis att det blev två välkända killar som klev in på strandrestaurangerna och barerna nattetid.

Andra härliga saker att göra på Krabi

Något som är helt givet när du besöker Krabi, är att du blir helt tagen av naturen. Det blir helt enkelt automatiskt så att du vill se alla platser. I det fallet är det hyra av motorcykel som gäller. Här ska du veta att du kan köra denna, annars kan vägarna på denna plats på jorden göra att du får ett äventyr på sjukhuset. Efter du känner dig som hemma är det bara att ta en tur för dykning eller snorkling. Naturligtvis kommer världen under vattenytan som vanligt att slå det verkliga livet med hästlängder. I övrigt blev det fisketurer, trekking för att se vattenfall och elefantridning. Utöver det får du heller inte missa alla undervattensgrottor, där du kan simma in för att sedan gå upp till ytan och liksom befinna dig under berget.