Brant

Äventyrsresor och Överlevnadscamping

Är du den som gillar äventyr och klarar dig själv?

När det gäller denna fråga är det många som redan vet med sig att de klarar sig själva i livet. Även när de tar semester så kan de utan problem ta sig till ett främmande land och klara livet på dessa platser. Ibland handlar det också om semester på hemmaplan och då utföra detta genom husvagnscamping, hotellboende eller genom att tälta. Ja, där hör du redan äventyret börja, men det är långt ifrån vad många andra kallar äventyr och att klara sig själva. För dem som då är lite mera äventyrliga än andra kommer det att vara överlevnad i naturen samt olika äventyrsresor, att ägna sig åt trekking, bergsklättring eller någon av alla extrema sporter som finns.

I det fallet då du är en sådan person har du hamnat på den rätta bloggen. Här handlar det just om överlevnad och det stora äventyret. Något som alla kan göra om de vill är att välja en äventyrsresa. För att klara detta nya sätt att resa behöver du egentligen inga extra kunskaper. I det fallet brukar det alltid finnas guider och utbildad personal. De äventyrsresor du har att välja mellan kommer att finnas både med resmål inom Sverige samt även till många platser utomlands. I det fallet brukar valet vara beroende av två faktorer. Detta är hur mycket du vill eller kan betala för ditt äventyr och det andra är vad som faller inom ditt intresse.

När äventyret handlar om att överleva

Om du är den som verkligen vill ta ditt äventyr till den yttersta gränsen, kommer du vara den som blandar ingrediensen överlevnad i din upplevelse. I det fallet handlar det naturligtvis om att ta sig ut i naturen, vilket ofta är mycket karg och otillgänglig natur. Här ska du sedan under en fastställd tid klara dig utan proviant och de förnödenheter du är van vid. Förmodligen ser du redan paralleller till exempelvis tv-programmet Robinson eller det internationella programmet Running Wild with Bear Grylls. Nu är kanske inte detta något du ska ta lätt på och bara kasta dig ut med hull och hår. I det fallet kan det bli du som får räddas från ett grymt öde. Här finns det då överlevnadskurser du kan gå innan, vilket gör att du bättre kan stå på egna ben när det är dags.

Det kan vara dyrt att överleva som äventyrare

När ett intresse blir till en hobby, så kommer detta alltid att medföra extra kostnader i livet. Så är det med allt du är intresserad av. En del gånger handlar det om mindre summor och ibland om större. När det handlar om att få kunskaperna som krävs för att överleva i naturen i alla tänkbara situationer kan detta vara dyrt. Likaså kan olika äventyr och äventyrsresor också vara dyra. Dock är det inte många som avstår från att unna sig en semester, så du som har dessa intressen får helt enkelt se det som din semester. Ja, detta om du naturligtvis inte är pojken med guldbyxorna, som alltid har sitt på det torra och är helt ekonomiskt oberoende.