Brant

Att hitta det billiga äventyret

Frågar man snobb

Här kommer naturligtvis hela gruppen som skriver och testar allt att säga detta inte alls existerar. I alla fall inte om du vill ha kvalitet. Du som redan är äventyrare eller överlevnadsexpert kommer också att veta att detta är sant. Hur som helst finns det ju massor av människor som inte alls provat på någon form av äventyr överhuvudtaget, Ja, då om du bortser från berg-och-dalbanan på Liseberg och att prova grannens nya sportbil. På denna sida är det helt klart saker som inte alls faller under varken gruppen äventyr eller överlevnad. Detta om du inte råkar krocka med den bil du provade, för då kan du ligga och kämpa för din överlevnad på ett sjukhus istället för fullt frisk i naturen.

För alla de som aldrig har provat på äventyrsliv, så kan det faktiskt gå att finna massor av olika äventyrsresor. Här handlar det helt och hållet om vad du som reser verkligen ser som äventyr. Äventyr kan vara mycket. Som ett exempel finns naturligtvis resor till Peru med vandring i Anderna, vilket mycket väl även för oss hamnar inom gruppen äventyr. När det gäller de resor som finns inom Sverige kan en fiskeresa eller att besöka en plats där du kan se norrskenet även faller under äventyr. Egentligen ganska stora äventyr för de som inte upplevt detta. Helt enkelt faller för oss även en veckas camping i naturen för att ägna dig åt fiske också under något som kan kallas äventyr.

När äventyret ska innehålla överlevnad

Egentligen kommer du som är intresserad av överlevnad också att kunna finna billiga varianter av detta. Precis som med enbart äventyr så handlar det om hur långt du vill gå och vilka kunskaper du besitter. Har du inga kunskaper så kommer de överlevnadskurser som finns inte heller att vara speciellt kostsamma. Något som alla kan göra är naturligtvis att testa sin kapacitet när det gäller att överleva. Här kan detta göras genom bågskytte, att ta med gänget på paintball eller helt enkelt klättra uppför en mindre klippa för att se om du kan klara av det. I det här fallet finns det även de som arrangerar resor inom detta område. Naturligtvis kan du också vara den som söker dig att bli uttagen till nästa säsong av Robinson. Vid skrivande stund spelas nya säsongen av Robinson in på Fiji och kommer att sändas på TV under våren 2018.

Bli backpacker – det billigaste äventyret för ungdomar

Något som ofta är ett stort äventyr för ungdom är att resa som backpacker. I det fallet syftas det på alla mellan 15-35 år. Här är detta något mycket populärt och modernt, även om det funnits i många år. Det handlar helt enkelt om att ge sig ut i världen med kläderna på kroppen och en ryggsäck, samt att du som reser har en minimal budget. Nu finns det de som planerar detta in i minsta detalj och egentligen är detta en yuppie-variant av det som handlar om riktiga backpackers. Dessa personer hamnar inte inom det som kan kallas för ett äventyr. Här handlar det då enbart om att kunna hinna med så många resmål som möjligt med hjälp av en viss summa pengar. Riktiga backpackers ger sig ut och har ingen aning om vart resan ska ta dem och när de kommer tillbaka.